Хомеопатията – помощник в отглеждането на близнаците

Първата ми среща с хомеопатията беше, когато започнаха да излизат първите зъбки на децата и те станаха ужасно неспокойни и раздразнителни. Дотогава не бяха боледували и съответно не пиеха никакви лекарства, затова не ми се искаше да им давам Парацетамол за болката. Тогава една приятелка с малко дете ми каза:


– Ама, ти не знаеш ли? В кой свят живееш? Никога не оставам без Камилия! Давам винаги, когато детето започне да става раздразнително и така докато не излезе зъбчето. Безопасно е, не съдържа нищо вредно, но помага много.

Казах си: „Да, бе! Невъзможно!“
Но когато вечерта децата отново не спаха добре, мрънкаха тъжно и се мятаха безпомощно, реших да пробвам. В крайна сметка бях длъжна да пробвам всичко преди да започна да давам силни болкоуспокояващи.

На другият ден купих Камилия Денто Бейби и започнах да давам по една дозичка през 6 часа. Първата вечер имаше съвсем леко успокоение и аз си казах:
– Ето, знаех си, че не работи!
Но продължих да давам и не мога да опиша облекчението и учудването ми, когато на втората вечер заспаха трудно, но спаха цяла нощ. Аз обаче пак с недоверие си казвам: „Случайност е! Съвпадение, но за всеки случай ще давам още.“.
Избиха ни първите 4 зъбчета заедно! 2 горе и 2 долу. След няколко седмици венецът пак се наду и мъките започнаха отново.
Аз пак с леко недоверие започнах да давам Камилия Денто Бейби и се повтори същото. Тогава повярвах! И давах от вълшебния разтвор при всяко излизане на зъбче.

Позачудих се какво представлява този разтвор. Как така хем облекчава болката, хем е безопасен и влязох да прочета повече. Оказа се, че е хомеопатичен лекарствен продукт.
Така започнах да се интересувам повече за хомеопатията и нейната употреба.
Получи се нещо като тест първо и чак тогава вяра, но аз за повечето неща съм си така. Особено когато става въпрос за децата.

Оказа се, че клиничната хомеопатия е метод на лечение, който стимулира индивидуалната реактивност на организма. Тя е вид терапия с много ниски дози активно вещество, което прави методът безвреден и може да се използва при бебета.
Хомеопатията  може да бъде изключително ефикасна при множество заболявания – алергични, вирусни и респираторни, хронични и т.н., но хомеопатията не може да бъде лечебен метод за всички страдания. Затова трябва задължително да се направи консултация с лекар, който може да определи кога тя може да бъде само допълващ метод и кога – единствен и основен метод на лечение, щадящ човешкия организъм.

Втората ми среща с хомеопатичен продукт беше благодарение на лекар, който ни предписа Осцилококцинум и Нурофен за деца, когато бяхме с температура, хрема и кашлица. Когато оздравяха децата, прочетох, че Осцилококцинум е хомеопатичен лекарствен продукт за профилактика и лечение на грипни състояния. И досега си го използвам винаги, когато децата се разболеят през есенния и зимния период. Освен това започнах да го използвам и профилактично. Всеки понеделник, преди яслата, давам на децата по една дозичка – имуностимулатор, който е напълно безвреден.

Наскоро Борис и Стефания изкараха бронхит. Освен стандартните инхалации, за облекчение на кашлицата педиатърът ни изписа и Стодал за кашлица. Знаете, често се случва от сиропите децата да да кашлят още повече, защото се отделя секрет. При този не е така!
Излекувахме се, останах доволна и заредих домашната аптечка с още два сиропа Стодал. За мен беше много интересно да науча, че хомеопатията е наука, възникнала преди повече от 250 години, като вид терапия, създадена от немския лекар и токсиколог д-р Самуел Ханеман. По време на развитието й възникват различни течения, които в крайна сметка оформят две посоки – класическа и клинична хомеопатия. Между двата вида хомеопатия има съществена разлика, тъй като класиците хомеопати считат, че не е нужно да са лекари, за да практикуват, защото те смятат, че при един пациент не е важно да бъде поставена диагноза, да се определи стадий на заболяването и т.н. Тяхното схващане е, че всичко се лекува с хомеопатия – от хрема до онкологични заболявания, което лично за мен е АБСУРД!!!

Клиничните хомеопати подхождат доста по-сериозно според мен, като смятат, че хомеопатията е метод, който се надгражда над медицинското обучение. За разлика от класическите хомеопати, клиничните смятат, че конвенционалното и хомеопатичното лечение могат да се комбинират. Плюс това те са лекари, които смятат, че хомеопатията не може да лекува всичко, особено по-тежките заболявания и няма как да не се съглася с тях.
Така че внимавайте на какъв хомеопат се доверявате!

Но да продължим с хомеопатичните лекарства, които използвам за близнаците.

Не мога да пропусна Коризалия, която използвам всеки път, когато се появи дори и най-малък признак за сополи. След като тръгнахме на ясла, Коризалия Бейби е най-верният ми помощник в борбата с безпощадния сопол. Препоръча ми я медицинската сестра в градината и от тогава сме неразделни дружки. 

Коризалия Бейби се използва за лечение на хрема. На дозички за пиене е и трябва да се приема от 3 до 6 пъти дневно, веднага след първите симптоми.
Често се шегувам, че това е моето оръжие срещу хремата. Е, не винаги действа веднага, но винаги облекчава симптомите.


Общо взето това са основните хомеопатични продукти, които използвам за лечение на децата.

Важно е да не забравяме, че хомеопатията е в помощ на медицината! Тя не отрича другите лекарства, а работи заедно с тях и надгражда лечението.


Аз лично съм привърженик на комбинирането между конвенционалното и хомеопатичното лечение. Защото от личен опит знам, че хомеопатичните продукти облекчават симптомите и помагат за по-кратко боледуване! 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *