Ева Веселинова отговаря на вашите въпроси

Драги ми Смехурковци,

Вече няколко пъти се подлагам на обстрела на вашите въпроси в Инстаграм профила ми и ви отговарям под формата на сторита. Питахте ме толкова много неща – разни и безобразни. Някои от въпросите ви бяха много интересни и затова реших да ги публикувам под формата на интервю тук. Не мога да се сетя за нещо по-истинско от това да отговарям на вашите въпроси, вместо на предварително нагласени такива. 

Преди да започна искам да направя едно много важно уточнение. Прави ми впечатление, че голяма част от хората четат жълти вестници и им вярват. Добре е тези хора да знаят, че се съгласяват доброволно да бъдат лъгани и манипулирани. Издания като Уикенд, ПИК, БЛИЦ, fakti.bg, kliuki.bg, hotarena.net, secret.bg и безброй други, си позволяват да публикуват непроверени информации, а много често и абсолютни лъжи. Нещата за мен, които излизат по такива вестници и сайтове, са 90% НЕВЕРНИ и меко казано смешни.

Може да направя една статия „Истини и лъжи за Ева Веселинова“, но това ще е друг път. Повече няма да се занимавам с тези незначителни жълтурковци. Сега съм тук, за да отговарям на вашите въпроси и започвам веднага.

Как изпълваш дните през периода на карантина и спазваш ли я стриктно?

Ходя на работа в сутрешното шоу „На кафе“, но през останалото време спазвам социалната изолация на 100%. Не излизам никъде! Дори пазарувам онлайн. Въпреки че името се смени от „извънредна ситуация“ на „извънредна епидемична обстановка“, аз все още не се чувствам спокойна да си ходя по заведения и на места, където безотговорно се струпват много хора. Общо взето за мен продължава изолацията. Разхождам се само в планините и до магазина.

През останалото време мечтая, чета книги, пиша статии за блога ми ( www.evaveselinova.com ) гледам филми и сериали, пия хубаво вино и избягвам всичко, което ме натъжава.

Ако нямаше карантина, какво щеше да направиш?

Щях да съм на брега на морето, с чаша вино в ръка, наслаждавайки се на залеза 🌞 В началото на май на Халкидики е приказно.

Коя книга четеш в момента?

Прочетох „Богат, беден“ и „Просяк, крадец“ на Ъруин Шоу, а сега започнах „Майката на дъщеря й“ – българска авторка, препоръчана от Опра. Междувременно прочитам и от забавните истории на „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“, събрани в ново красиво издание. Човек има нужда да се усмихва!

Това лято ще избереш ли Българското Черноморие?

Всяка година посещавам Българското Черноморие! Няма да пропусна и тази година. Обичам и северната, и южната част на прекрасното ни море. Созопол, Лозенец, Смокиня, Несебър – все любими места, през които минавам задължително всяко лято.

Кое ще е първото местенце, което ще посетиш, когато премине всичко?

Гърция, разбира се! По възможност Санторини, за да видя семейството си. Не знам дали ще можем да летим скоро, но наистина ме притеснява фактът, че за неопределен период от време съм откъсната от любимото ми място.

Прекрасна и усмихната Ева, за какво мечтаеш?

Мечтая за морето и за пътешествия. Мечтая за прекрасните Италия и Испания. И се моля за тях! Искам да бъда на толкова много места. Искам пясък и солена вода. Мечтая и за по-добри хора около себе си. Дефицит са и понякога това ме натъжава. Мечтая пандемията да промени хората към добро и да им помогне да осъзнаят истински важните неща.

Как започнахте работа в предаването?

Беше неочаквано! Голяма изненада. Поканиха ме на кастинг. Явих се и спечелих сред други млади и популярни личности. Имаше проби, на които бяхме прослушани различни хора, сред които избраха нас – Панелистите 😁

Ако не се занимаваше със сегашната си професия, какво друго би работила?

Не знам! Може би актриса. Опитвам се да не мисля какво би било, ако… Живея тук и сега! Възможностите винаги са много. Когато направиш един избор за себе си, трябва да му се радваш и живееш пълноценно, а не да мислиш за другите неосъществени възможности. Вярвам, че част от щастието се крие в това 😉

Спазваш ли някакъв хранителен режим?

В момента се храня разделно и си приготвям сама храната – млечни продукти (сирене, яйца, кисело мляко) със зеленчуци, месо със зеленчуци, картофи и ориз (без нищо друго). Готвя без мазнина. Използвам само зехтин за салатите. Нищо пържено! Само варено и на фурна 👩‍🍳

Съвети от предишни въпроси към мен.

Между Италия и Гърция коя държава би избрала за почивка?

Гърция е най-любимото ми място на земята. Там са любимата ми храна и любимото ми море. Имат невероятна плажна ивица, кристално чиста и солена вода. Но харесвам много и Италия. Миналата година живях и пътувах един месец из Южна Италия и я обикнах. Този август планувах да поживея в Сицилия. За съжаление се отлага за неопределен период. Има и още едно място, което обожавам, но по-рядко говоря за него – Барселона. Слънчева Барселона, където имам чувството, че ще живея някой ден или поне мечтая за това.

Как се справяш с дезинфекцията, прибирайки се вкъщи?

Въпреки отмяната на наредбата за задължително носене на маски, аз продължавам да слагам маска, ръкавици, шлем и т.н. Когато се прибера, отделям много време за дезинфекция. Първо изнасям всички дрехи и вещи по мен на терасата, където престояват 24 часа, за да се дезинфекцират. Чак след това отиват за пране. След това дълго мия ръцете си и внимателно почиствам лицето си. Дезинфекцирам телефона си и пак мия ръцете си. Пръскам с дезинфектант всички дръжки на врати и повърхности, до които съм се докоснала. И най-накрая си вземам душ.

Липсва ли ти „Господари на ефира“?

Да, липсва ми! Много! Беше нещо смислено и помагахме на много хора.

Доволна ли си от лазерната корекция?

Предполагам, че става въпрос за лазерната корекция на очите ми. Да, доволна съм! Направих си я преди повече от 10 години при доктор Хубанов във Варна. След операцията наистина виждах. Беше едно огромно чудо! Заслужава си всеки цент и всичките неудобства. Имах – 3,5 диоптър и на двете очи още от дете. Дълги години носих лещи. След операцията плаках, когато разбрах какво е да виждаш истински. За съжаление отново започвам да имам проблем, защото няколко години не използвах капки за очи, а и всекидневната ми работа с прожектори влошава доста положението. Късметлийка съм, че поне 10 години от живота ми виждах нормално.

Мислиш ли да направиш една фотосесия?

Имам доста фотосесии и нямам такива желания в момента. Разбира се, ако изникне нещо интересно, ще се включа с удоволствие. Обичам приключенията! Едно от най-големите ми приключения беше заснемането на корицата за списания EVA. Оставям няколко кадъра, за да си припомним.

Разбрах, че си живяла в Дубай. Говориш ли арабски?

Не, така и не проявих интерес към този език. Знаех само малко думи. Помня „Ана бахебек“, „Хабиби“, „Иншалалах“. Знам гръцки и английски. Много харесвам италианския и уча по малко. Разбирам и руски, но не говоря.

На колко години си направи пиърсинга на носа?

Бях на около 22 години. На следващата година си пробих и пъпа. Слава Богу спрях до там.

Как може да сте винаги така усмихната и позитивна?

Все по-трудно става! Пътешествията бяха основният ми извор на щастие и сега случващото се много ме потиска. Но не се давам! Намирам си други неща, които да ме откъсват от реалността. Имам и хубав стимул – всеки ден трябва да се грижим да ви усмихваме от малкия екран.

Идвала ли си в Казанлък и харесва ли ти?

Всяка година съм на розобера в Казанлък. Прекрасни моменти, които ме правят много щастлива. За съжаление тази година няма да има грандиозни тържества за Празника на розата, но може да се шмугна в някоя леха тайно.

Имаш ли любими марки дрехи? Колко пъти обличаш една дреха?

Имам много любими марки, предимно български! Но за мен по-важна е самата дреха. Не робувам на марки и цени! Чувствам се прекрасно в рокля от 1000 лева и в рокля от 100 лева. Важно е съдържанието в роклята! Ако дрехата ми харесва, обличам я много пъти. Нямам такива комплекси, които да не ми позволяват да обличам един тоалет два пъти.

Би ли си направила YouTube канал?

Блогът ми е достатъчен, но всички видеа, които откривате тук, са публикувани в канала ми в YouTube, за който можете да се абонирате тук: https://www.youtube.com/channel/UCHiysU8w1jwACjsYVQadb3Q/videos

Какво си завършила?

Завършила съм Журналистика със специалност Българска филология и Педагогика, а след това магистратура „Електронни медии“.

Смятала ли си да работиш като учител по БЕЛ?

Учителската професия не е за мен, но като част от кампанията „Успели българи дават личен пример“ имам честта да се срещам с ученици в редица училища. Надявам се да ги мотивирам и вдъхновявам!

Лесно ли е да учиш журналистика?

Няма лесни неща в този живот! Но не е като да учиш за лекар. За съжаление журналистиката умира вече у нас, но поне ще имате една богата обща култура.

Каква мечтаеше да станеш, когато беше дете?

Мечтаех да стана детектив, а след това артистка. Но станах журналист и един ден открих разследващата журналистика. Така всъщност сбъднах първата си мечта.

Какво те дразни най-много в мъжете?

Безотговорността и липсата на „мъжка дума“. Думата на мъжа трябва да е хвърлен камък, а не да се нагажда и променя според ситуацията.

Съжаляваш ли, че си се върнала в България, въпреки че дълги години си живяла извън нея?

Колкото и клиширано да звучи, не съжалявам за нищо! Знам защо съм го направила. Преживях много трудности тук. Повече отколкото в Гърция, но аз съм упорит и постоянен човек. Страната ни е прекрасна! Хората са завистливи и доста злобнички, което малко ме натоварва, но има и много смислени, които градят и се борят. Фокусирам се върху тях! Когато си мотивиран и целеустремен, всичко се нарежда.

Препоръчай филми/сериали.

Поради социалната изолация, в която попаднахме всички, изгледах много хубави сериали и филми. Препоръчвам горещо La Casa De Papel (Money Heist – Къща от карти), Homeland и Западен свят (West world). Това са велики сериали, които гледаш на един дъх. Ако обичате комедийни сериали, задължително трябва да изгледате Кухня и Двама мъже и половина. Morning show и Narcos също са задължителни.

Къде си родена?

Малко хора знаят, но аз съм родена в София. Живяла съм на безброй места в страната и чужбина – Сливен, Варна, Бургас, София, Дубай, Гърция.

Имаш ли ботокс, филъри и т.н.?

Нямам нито една интервенция по себе си! Не съм си слагала ботокс, нямам и филъри. Устните и миглите ми са естествени, гърдите също са си моите. Естествената красота винаги ще е на мода за смислените хора! Не харесвам млади хора, които са си направили редица неща по лицето и къде ли още не. Докато младостта краси един човек, той няма нужда от никакви външни намеси. Поне аз се чувствам така. След 40-те може и да променя мнението си, но засега се обичам така.

Избелваш ли професионално зъбите си?

Не, не избелвам зъбите си и никога не съм го правила. Преди 3 години отказах цигарите, което се отрази благоприятно на кожата и зъбите ми.

Какво един човек трябва винаги да притежава?

Преди всичко трябва да сме хора – да се отнасяме с любов и разбиране един към друг! Трябва да имаме чувство за хумор и самоирония. Да имаме усет към живота и неговата красота. Да разбираме и обичаме околните, такива каквито са. Човек трябва да притежава възможността да общува нормално и да е гъвкав, за да се вписва във всяка една обстановка и при различни обстоятелства, без да нарушава принципите си.

Колко си висока, каква зодия си, кой номер обувки носиш?

Лъвица съм, висока 164 см. Нося обувки номер 36.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *